Kirke Eskilstrup Classic

Klik på de enkelte billede for en større størrelse.

GartnerLPHansenKEHIST021
Gartner Lars Peter Hansen med sin familie foran hjemmet, Sønderstrupvej 162. Ejendommen brændte i 1939-40.
SoenderstrupvejKEHIST003
Sønderstrupvej i retning mod Tølløse. På venstre side af vejend er frugtplantagen, Sønderstrupvej 162.
EskilhusFraOvenKEHIST018
Postkort-luftfotografi af Kirke Eskilstrup Alderdomshjem (Sønderstrupvej 186), idag Eskilhus. Huset til højre er den gamle Soderup-Eskilstrup Kommunes kommunekontor, opført i 1951. Udfra kommunekontoret og bilerne herved, er billedet nok fra sidste halvdel af 50'erne eller i starten af 60'erne. Bemærk de luftbårne telefonledninger og den lille bygning til venstre for hjemmet. Efter sigende er det et gammelt frysehus, som er nedrevet for år tilbage.
Alderdomshjemmet (Sønderstrupvej 186) idag Eskilhus, fotografiet er dateret til 1983.
Fotografi af Borgergade 24 (tidligere Hovedgaden). Foran huset ses urmager Niels Jacobsen med hustru samt 2 døtre, hvoraf den ene hed Lydia. Hustruen drev byens telefoncentral og Lydia overtog denne efter sin mor. Huset er bygget i år 1900.
Fotografi (ca. 1935) af Agnes og Alfred Arildsens hus.
Bogergade 43 (tidligere Hovedgaden). Fotografiet er taget i 1922-23 lige inden Johanne og Valdemar Daugaard overtog forretningen i 1923. Der står stadigvæk "Købmand Arildsen" på døren og det er Arildsens datter "Gulle", der står på trappen. Johanne og Valdemar Daugaard ejede huset fra 1923 til 1959.
Borgergade 43 (tidligere Hovedgaden). Fotografiet er lidt nyere end det venstre gengivne, hvorfor det sikkert er fra kort efter at Johanne og Valdemar daugaard overtog butikken i 1923.
Holger Daugaard, søn af Johanne og Valdemar Daugaard, i lære som automekaniker hos Ejnar Høg. Holger stod i lære fra april 1932 til april 1934.
Vejtromle fra Kirke Eskilstrup, mens den var til reparation hos mekaniker Ejnar Høg.
Fotografi af ejendommen Platanvej 6. Den bagvedliggende staldlænge er idag revet ned. Af tidligere beboere, kendes navnene på følgende: Christian Rasmussen, Vilhelm Christiansen, Helga og Svend Frydendal. Påskrift bag på fotoet: "Hjertelig lykønskning til brudeparret fra Jens Nielsenog hustru, Kirke Eskilstrup".
Udateret foto af krydset Stationsvej og Hovedgaden, idag Borgergade (husene har idag adresse på hhv. Borgergade 26, 28 og Stationsvej 1). I det midterste hus (Borgergade 28), aner man en af byens dengang mange købmandsforretninger.
Udateret foto af villaen på Stationsvej 13, som er opført til depotbestyrer Oluf Andersen.
Udateret foto af Stationsvej 5. Bag beboelsen var malerværksted. I bygningen til venstre var cykel- og maskinværksted.
Hus for enden af Stationsvej.
Udateret postkort-fotografi af Kirke Eskilstrup Station med pakhuset til venstre i billedet.
Udateret postkort-fotografi af Kirke Eskilstrup Station, set hen over banelegemet.
Udateret fotografi af Tysingevej 15. Her boede i mange år, Karoline Nielsen, enke efter møller Gotfred Nielsen, Hørve Mølle, med sine og ægtefællens 14 børn og 2 plejebørn.
Postkort-luftfoto parti med kirken og alderdomshjemmet. Ingen datering.
Etablering af Kirkevænget. Foto udateret.